Välkommen till Andreas hemsida
2011-09-17 22:29 | 0 kommentarer

Lördag 17 september, 22:30

Vi lovade ju att återkomma och här är vi. Ber om ursäkt för att det har tagit lite tid men jobb, sjukdom, rally och annat har kommit emellan... Vi är verkligen tillbaka i verkligheten igen!

Innan vi glömmer det så kan vi nämna att vi har lagt ut ytterligare bilder för er att titta på från vår resa. Vill ni se fler så får ni vänta tills vi har sammanställt alla bilder till ett visningsprogram och ta del utav dem sen. Ska försöka sätta oss med dem ganska snart då vi vet att många är nyfikna.

Men nu lite mer eller mindre intressant fakta och bra att veta:

Man behöver fler än två dagar för att hinna med Manhattan. Ska man dessutom shoppa lite... Var inte rädd för att utnyttja tunnelbanan, ganska lätt att utnyttja när man väl lärt sig.

Ska man besöka Niagarafallen så ska man hålla sig inom 10 min bilfärd från fallen sen börjar förfallet. Beroende på vad man vill göra så räcker 1-2 dagar där. På Kanadensiska sidan finns ganska mycket mer aktiviteter att göra än på Amerikanska, så som äventyrsland, casino etc. Ska ni korsa över gränsen med hyrbil så se till att ni har papper från hyrfirman att det är ok. Räkna med lång tid och många frågor vid gränsen.

Ska man köra Route 66 som vi gjorde så räkna med att det tar tid. Rekommenderad tid är 14 dagar, vi gjorde det på 11 dagar inkl 2 dagar i Las Vegas. Route 66 startar i Chicago, Illenois och slutar i Santa Monica, Kalifornien och är cirka 394 mil lång. Det finns mycket att se längs vägen så se till att ha en bra karta (tex Historic Route 66 road map från ZAK's). Se även till att ha en bra bok om vad det finns att se längs vägen (tex Images of 66, an interactive photographic journey along the length of the mother road av David Wickline) så att ni enklare kan se vad som finns längs vägen och planera routen efter det. Vi använde den mycket för att sortera bort broar och skyltar som liknade varandra efter ett tag. Stanna och prata med människorna som bor längs vägen, deras historier och tips är värdefulla! Boka inte hotell i förväg, det kan leda till sträck-körning vilket inte gynnar någon. Bestäm hellre ett klockslag eller antalet timmar att köra per dag och leta sedan en plats för natten. Du kan hamna på ett lite skabbigt ställe men också på ett väldigt bra ställe. Var beredd på att de frågar efter ett kreditkort även om du betalar cash! 

GPS är bra att ha även om man har karta då det är lätt att köra fel pga att skyltningen av Route 66 är dålig mellan varven. Tipset är då att ta sig till nästa ort med hjälp av GPS'n och försökta hitta skyltar där.

Var beredd på vägtullar, i alla fall när man kör på mortorvägarna. Det finns inga vägtullar på den gamla delen av Route 66 men då den ibland går samman med motorvägen...

På de flesta hotell/motell finns det broschyrer om vad man kan göra i närområdet eller i någon närliggande stat, här kan hitta en del intressanta saker, tex vargfarmen mitt ute i ödelandet i New Mexico. Vissa hotell/motell tar även mot rabattkuponger som man kan hitta i tidningar på större bensinmackar.

Vill man besöka Alcatraz i San Francisco så är det bra om man har bokat biljetter via Internet ett tag innan man besöker staden annars är chansen liten för att man kan besöka fängelset. Tänk på att dimman rullar in vid 15.30-tiden om dagarna. Nere vid Pier 39 och Fisherman's Warf är det inga problem men om man vill se Golden Gate Bridge i sin helhet...

Amerikanarna är ett mycket vänligt folk så var inte rädd för att fråga om det är något.


Fakta i siffror: (kursen räknar vi 1 dollar= 6,50 kr)

Flygresan: 24000 kr för tre personer, Köpenhamn-New York, San Francisco-Köpenhamn.

Vi har kört: 5496 mile, cirka 885 mil

Har kört genom 14 delstater varav Route 66 sträcker sig genom 8 av dem.

Vägtull längs hela vägen: 43,65 dollar, cirka 284 kr (mellan 1-9,50 dollar per sträcka)

Medelpriset för bensin: 3,64 dollar/gallon, cirka 6,25 kr/liter (3,36-4,40 dollar)

Se New York från högst upp i Empire State building för tre personer: 111 dollar, cirka 713 kr

Inträde en dag, en park Disneyland för tre personer: 240 dollar, cirka 1565 kr

Motell/hotell längs vägen: 49-137 dollar per natt beroende på kedja, cirka 318-907 kr

Entré Grand Canyon: 25 dollar, cirka 163 kr (gäller för sju dagar)

Entré Yosemite: 20 dollar, cirka 130 kr (gäller för en månad)

Glöm inte att ge dricks till alla inom serviceyrken, städerskan på hotellet/motellet (1-2 dollar per natt/person), servitrisen på restaurangen (15-20% av totala kostnaden), taxichauffören eller killen som kör shuttlen gratis mellan hotellet och flygplatsen (2-3 dollar)...


Oavsett vad man ska göra i USA så är det bra att planera lite i förväg. När det gäller Route 66 så var vi ganska oförberedda på vad vi skulle se och uppleva och vi hade helt klart kunnat vara bättre förberedda. Men det gick vägen ändå och vi har genomfört en resa som inte ens de flesta amerikanarna har gjort. Delade ju upp resan i små äventyr som var och en var upplevelserika i sig, tillsammans var de otroliga!

Vill vi göra om resan? JAAA! Gärna i morgon om vi kunde (dock behöver vi inte köra hela Route 66, det har vi ju gjort, ha ha).

Hör av er med frågor, hör av er med synpunkter. Dela med er av egna erfarenheter från landet i Väst.

Tills nästa resa!

PAJ


2011-08-31 15:46 | 0 kommentarer

Onsdag 31 augusti, 15:45

Så var vi då hemma igen efter 4½ veckor i det stora landet i väst. Nu börjar det stora böket med att packa upp alla väskor, tvätta, göra div inköp och komma in i vardagen igen (nä, vi väntar till i morgon).

Hemresan har gått bra om än lång. Flygit in tid för varje plan men kom inte hem fortare för det...    Sovit lite, sett på en mängd filmer och bara suttit långa stunder.

Ska hålla oss vakna tills läggdags i kväll för att försöka komma in i rytmen så fort som möjligt, vi får se vem som somnar i soffan först...

Är för trötta just nu för att skriva det där som vi lovade att skriva om och att sätta in några foton. Vi lovar dock att det kommer! En sak bara: Om ni flyger med Delta så är de benhårda med maxvikt på 50 pounds= 22 kg per väska, en väska per person!!! Om någon på samma bolag säger att ni kan fördela vikten på två väskor om ni är tre personer så ljuger den personen!!!

We're back!

PAJ


2011-08-30 20:27 | 0 kommentarer

Tisdag 30 augusti, 11:25

Sitter nu på flygplatsen i San Francisco, CA, och väntar på att få kliva ombord på planet som ska ta oss till Minneapolis, MN. Därifrån flyger vi vidare till Amsterdam för att sedan flyga vidare till Köpenhamn. Beräknad ankomst Danmark 31 augusti 13:35. Har haft lite problem med inlämning av bagaget men det löste sig till slut. Delta i Köpenhamn gett fel information redan från början.

Vi kommer att återkomma på denna bloggen med intryck från resan, fler foton och lite fakta och ev bra att veta för er som funderar på samma typ av resa över här. Har ni några frågor så är ni välkomna att ställa dem.

Up and away!

PAJ


2011-08-29 06:28 | 1 kommentarer

Söndag 28 augusti, 21:30

Så har vi då rört på oss igen. Denna gång har vi styrt kosan mot San Francisco där vi kommer att spendera två nätter innan vi flyger hem till Sverige igen. Den sista veckan har gått fort med aktiviteter nästan varje dag och träffar med vänner från förr. Bilen har rullat mycket då Clovis/Fresno med omnejd är stort.

I fredags besökte vi Sun-Maid som har sin produktion precis mellan Fresno och Kingsburg. Det blev russin i alla dess sorter för hela slanten. Gott! Lunchen åt vi i Kingsburg som är en liten ort cirka 30 min från Fresno. Det som är speciellt med orten är att många svenskättlingar bor där och det märker man så fort man kommer in i orten. På huvudgatan hänger bandaroller med Välkommen med jämna mellanrum och lite varstans på väggarna hänger de svenska länsvapnen. Man kan även skymta en dalahäst på polisbilarna... (de flesta invandrade från Dalarna en gång i tiden)

På lördagen upplevde tösen och jag (Pia) gamla minnen nere på Fashion Fair där man hängde förr i tiden och shoppade. Det blev förstås en del shoppande denna gången med. Träffade än fler vänner från förr och det blev många kramkalas. Andreas "was in heaven" då han fick tillfälle att åka i en Camaro SS -68. "Mullrade gott" säger han.

Så blev det då söndag idag och dags att ta farväl av vännerna för denna gången. Åt en god frukost ute innan vi packade bilen och körde de tre timmarna till San Francisco och vårt hotell. Väl incheckade så körde vi ner i stan och tittade lite. Dimman rullade in redan vid 16-tiden så sikten var lite dålig ibland. Körde på Golden Gate bridge, både ut och in från San Francisco, men dimman var kraftig då så man såg knappt bron ens när vi körde på den.  Bättre sikt var det dock när vi körde på Lombard street som "alla andra" naturligtvis också skulle köra på vid samma tillfälle...

I morgon lämnar vi bilen och tar oss sedan ner till Fisherman's warf och är där resten av dagen. Vi får se om det blir en tur över till Alcatraz, verkar svårt att få tag på biljetter, i alla fall var det hopplöst över Internet.

Kommer att återkomma med lite mer om San Francisco och lite "värdelös" fakta så tro inte det är slutskrivet än!

We'll be back!

PAJ


2011-08-26 08:36 | 0 kommentarer

Torsdag 25 augusti, 23:35

Känns bra att ha en fast punkt att återkomma till om kvällarna när vi har varit ute och rört på oss lite. Dock är det snart dags att bege sig vidare, men vi försöker förtränga det just nu...

Igår körde vi upp till Yosemite och beundrade den vackra naturen där med just höga berg och djupa dalar... Solen sken på oss som vanligt. Skönt med AC i bilen. Träffade Wendy, en gammal skolkamrat på kvällen och spenderade ett par trevliga timmar tillsammans. Tyvärr så drabbades tösen åter igen av åksjuka så middagen fick tas hem orörd i en "Doggy bag". Vi har kört över 700 mil men det är först nu som hon börjar känna sig riktigt dålig, trist!

SAM_1818red

Idag styrde vi bilen mot Six Flags, Magic Mountains, en nöjespark för de som ÄLSKAR berg- och dalbanor (åter igen höga berg och djupa dalar, ha ha ha) Tösen drabbades åter av åksjuka redan på väg till Six Flags men kämpade tappert och var beundradsvärt duktig och modig hela dagen. Aldrig hade hon väl trott att hon skulle åka de berg- och dalbanor som hon gjorde! (se länkarna nedan) Gissa om hon har något att berätta om i skolan!

six flag

http://youtu.be/1izstI-vCyg (PAJ)  http://youtu.be/Gcql2n1M6TI (AJ)http://youtu.be/hmi1P0qaOCI (A)  http://youtu.be/xjV3sOE2-co  (A)http://youtu.be/3WQXxZmLMFQ (PAJ) http://youtu.be/T9LH4tbbs1E (PAJ)                                          http://youtu.be/eq110BOznHU  (PAJ) + MÅNGA FLER

I morgon blir det nya utflykter, denna gången lite närmare hemmet, innan vi ska träffa ytterligare en skolkamrat från förr.

Upp och ner, runt och runt!

PAJ


2011-08-24 02:19 | 0 kommentarer

Tisdag 23 augusti 17:20

Idag har vi tagit och tittat runt lite i Fresno, min (Pia) gamla "hemstad". Mycket var sig likt men ännu mer hade förändrats. Hittade dock utan problem till min gamla skola som vi dock inte fick gå runt på eftersom det var skoldag och snart lunch. Hittade även hem till familjen Fridolfs som tog oss med ut för en bit mat. Mycket skratt och många minnen. Visade även lite foto från vår resa.

IMG_5272red

Då vi äntligen har lite mer tid på oss att sitta ner vid datorn och fixa lite med våra bilder (mellan 7000-7500 st) och få ute lite fler bilder på nätet. Kolla under USA-foton så hittar ni några av dem där.

Det varma vädret håller i sig, idag har vi cirka 38 grader. Tillräckligt varmt för att inte vara utomhus för länge.

Om en vecka sitter vi på planet hem. Men tro inte att våra äventyr är över för det! Det kommer mera.

Mätt i magen!!!

PAJ


2011-08-22 21:11 | 1 kommentarer

Måndag 22 augusti 12:15

Vårt första mål för dagen var Montereys akvarium så vi styrde bilen dit. Skönt att gå i lugnet och titta på alla dess olika varelser som finns i våra hav. Ett "monster" var stort och ingav respekt, googla Sunfish, så får ni ser själv...

Körde längs Route 1 en bit och njöt av natur och hav innan vi styrde inåt land igen. Mycket trafik på vägen och fick krypköra ganska länge. Kom fram till Debi på kvällen och det var skönt att få sätta sig ner i en soffa istället för på en säng (som varit det vanligaste) och bara koppla av. Nu blir det ett par dagars lugn och ro med kortare turer kring Clovis/Fresno innan sista etappen som blir till San Francisco.

Ha det!

PAJ


2011-08-21 08:37 | 3 kommentarer

Lördag 20 augusti, 23:40

Så befinner vi oss då på ett nytt hotell i en ort som vi inte ens vet namnet på. Körde från Los Angeles idag i riktning mot Monterey. Hann dock inte ens till Morro bay innan vi fick bryta för att hålla kväll.

dis

Vårt besök till den stora staden bestod i ett besök på Disneyland hela dagen igår och ner till Hollywood och walk of fame idag. Försökte hitta några kändisars bostäder men... Staden är så stor och trafiken ska vi inte prata om... Andreas har varit lite nervös mellan varven när två filer blev till fyra som blev till nio korta stunder på freeways/highways. I EN riktning! Fyra är dock det vanligaste känns det som och bilarna kommer på påfarter från både höger och vänster och går av likadant. GPS'n är bra att ha men när den säger håll till vänster och vi ligger längst till höger... Puh!

holly

Har vi förresten berättat att vi har doppat fötterna i Stilla havet? Passade på nere vid Santa Monica pir när vi ändå var där. Varmt och gott i sanden, svalt i vattnet.

bev

Beräknad ankomst till Fresno i morgon kväll. Ser fram emot det!

Natti natti!

PAJ


2011-08-19 08:40 | 0 kommentarer

Torsdag 18 augusti 23:40

slutet

Idag körde vi klart Route 66 och det är med lite sorg i hjärtat som vi avslutar detta äventyr. Det är svårt att sammanfatta allt vi gjort och upplevt under dessa dagarna, alla orginella och vänliga människor vi mött på vägen och alla vackra vyer. Vi har verkligen sett Amerika ur en annan synvinkel. Även de mindre vackra. Skulle vi då göra om resan? Inte just nu, det känns ändå i kroppen att åka så många mil, att konstant byta hotell/motellrum, men om ett par år... ABSOLUT!

I morgon blir det ett annat äventyr då Disneyland bara ligger ett kvarter bort från nattens hotell i Anaheim, Los Angeles, CA. Bilen kommer att fortsätta rulla ett tag till och föra oss till nya (och gamla) trakter. Vi hörs även på dessa mil!

Ka-tjing på er!

PAJ


2011-08-18 06:35 | 1 kommentarer

Onsdag 17 augusti 21:35

Idag lämnade vi Las Vegas med våra fina tröjor i resväskan. Återvände till Route 66 och ställde delmålet till San Bernadino där vi ska övernatta på ett lite annorlunda vis. I alla fall ser rummet lite annorlunda ut från utsidan...

bostad

Det första McDonalds öppnades 1940 här i San Bernadino så ni kan ju gissa var vi har ätit i kväll.

mcedonkan

I morgon kör vi den sista sträckan av Route 66 in till Santa Monica i Los Angeles. Det har varit många mil och timmar i bilen men det har varit värt varenda mil. Vår resa är ännu inte slut, efter Santa Monica så undersöker vi Los Angeles lite. Blir kanske en sväng på Universal studios och absolut Disneyland. Om bara ett par dagar så är jag (Pia) "hemma" igen. Alldeles för länge sedan sist.

Nu ska vi koppla av i vår tipi för kvällen med lite smått och gott framför tv'n.

Vi hörs!

PAJ


2011-08-17 04:20 | 2 kommentarer

Tisdag 16 augusti, 19:25

Så har vi då åter tillgång till Internet och vi får väl göra ett inlägg känns det som. Har upplevt en del sedan sist. Många olika djur har passerat framför kameralinsen, vilt som "tamt". Även naturen har skiftat en hel del och visat upp sig i sin storslagenhet. Har haft värmerekord idag med 44 grader vid 17-tiden... hot, hot, hot!

Igår kväll rullade vi in i staden som kan ödelägga eller förändra människors liv för alltid. Tittade runt bland neonljuset och glittret igår och bekantade oss lite med vårt eget hotell. Idag blev det mer turistande och shoppande och även en del spelande. Än så länge har vi inte sett till den där millionen som vi alla drömmer om.

SAM_1534red

Om inget annat så har vi våra snygga tröjor med oss hem!

I morgon rullar vi vidare mot Route 66 igen och nya mål. California here we come!

Game on!

PAJ


2011-08-14 07:31 | 1 kommentarer

13 augusti 22:30

Idag har vi kört mycket, dock inte på Route 66 utan en lång omväg via en vargfarm som ligger mitt ute i ingenmansland. Vilka vackra felbedömda djur. Värt åkturen och milen. Vår guide visade sig vara en tjej från MALMÖ!!! Hur liten är inte världen ibland. Hon har varit på farmen i cirka 6 mån och hittat stället tack vare en av våra största sökmotorer.

Tösen har mått illa idag och sovit den mesta tiden av bilfärden. Prostafenen tog slut igår och de nya åksjuketabletterna vi köpt här i staterna fungerar inte till belåtenhet. Får se om vi kan hitta ett nytt märke i morgon.

Korsade delstatslinjen idag och befinner oss nu i Arizona som ligger 9 timmar efter Sverige då de går efter "Kalifornientid". Sover i en ort som heter Holbrook i natt. Haft bottentemperatur idag med 18,9 grader på något ställe och lite regn. Regnet tycks förfölja oss nu...

Upplever mycket och ser mycket, allt för mycket ibland för att hinna smälta det med en gång. Använder highway mer och mer då vissa saker på Route 66 känns som man sett redan. Använder vår "bilderbok" och går efter den när vi väljer våra delstopp, våra Route 66 sträckor. Ser ändå så mycket från highway'en. Så många vyer och faktiskt ett och annat djur som vi inte har hemma. Hur beskriver man de stora vidderna med bara utspridda buskar här och där? Hur beskriver man de storslagna bergen som kantar vår väg eller syns från långt ifrån? Det är så stort! Frågan är om några av alla de foton som vi tagit gör sig rättvisa.

Dags att gå och lägga sig nu. Några av er har väl redan stigit upp där hemma vid det här laget. God morgon på er!

God natt från oss!

PAJ


2011-08-13 18:33 | 1 kommentarer

Lördag 13 augusti 10:35

I går passerade vi mittpunkten av Route 66. I Adrian, TX, är det 1139 miles till Chicago, IL, och 1139 miles till Santa Barbara, CA.  Passade på att äta lunch på Midpoint Café och träffade på personerna bakom Flow och ena hejaklackstjejen i filmen Bilar.

SAM_0950red

I natt har vi sovit i Albuquerque, NM då Jaqline önskat detta. Vred tillbaka klockan ytterligare en timme igår så nu är vi 8 timmar efter Sverige i tiden. Idag rullar vi vidare mot nytt mål, som i skrivande stund inte är bestämt än.

Vi hörs!

PAJ


2011-08-11 05:39 | 1 kommentarer

10 augusti 22:40

I går hade vi inget Internet då vi sov på ett skabbigt ställe i en håla som heter Afton, OK, någonstans längs Route 66. Försöker planera slutmålet för varje etapp då vi kalkulerar att 4 h highway = 8 h Route 66, men det är alldeles för många pratglada personer längs vägen, ett antal felkörningar (eftersom det är dåligt skyltat mellan varven) så vi får helt enkelt ge upp och ta in någonstans cirka 2-4 orter före målet för dagen, runt 20:00-20:30.

På ett litet ställe, som vi stannade på i går, träffade vi en väldigt pratglad kvinna som berättade om sin pappa som mer eller mindre vigt sitt liv åt Route 66 och om sig själv och hennes minnen från barndomen då vägen var den enda sättet att ta sig fram på när hennes familj skulle från Kalifornien till där hon befann sig nu. Ingen aircondition och 40 + grader varmt genom Texas... Hon berättade att vi skulle komma att möta några av karatärerna från filmen Bilar längs vår väg samt även se bekanta byggnader, vilket vi också har gjort.

kändis 001

Om ni undrar över vädret så kan vi berätta att det pendlar mellan 25-35 grader om dagarna, nätterna något svalare men betoningen på NÅGOT... Mestadels soligt men har även hamnat i värsta ovädret vid ett tillfälle. Har kommit en liten skur mellan varven ett par av dagarna för att sedan bli soligt igen.

badval

I kväll befinner vi oss i Clinton, OK, där vi ska ta och kika närmare på ett Route 66 museum i morgon förmiddag innan vi beger oss vidare till nästa delmål. Vi får se hur det går med det, ha ha, ha...

Vi äter gott och mår gott.

PAJ

PS: Hittade ett ställe där vi tankade 51 liter för 298 kr... (Andreas glömde sjunga!!!)


2011-08-09 16:58 | 2 kommentarer

9 augusti 10:00

r 66 2

Om en liten stund ska vi köra vidare på Route 66. I natt har vi sovit i Homer Simpsons hemstad Springfield, MO. Eller bor han i det Springfield, IL, som vi passerade igenom igår?

Glömde nämna att vi fick vrida tillbaka klockan en timme i Chicago så vi är nu sju timmar efter er i tiden.

Att köra på Route 66 tar länge tid än vi trodde då det är mycket att se. Då det ibland är dåligt skyltat har det även blivit ett par felkörningar. Skrattar gott och mår gott dock.

Allt är verkligen större här, även åskvädret där blixtrarna är så stora så det skrämmer tösen lite. Och mullret ska vi inte tala om... Det kändes som om vi sov på en tunnelbaneperrong vid något tillfälle i natt. Hoppas vi slipper det nu.

Vi rullar vidare!

PAJ


2011-08-08 05:47 | 3 kommentarer

7 augusti 22:50

Efter en god frukost och upptvättning av lite kläder så kom vi iväg till Chicago där vi såg (vad som påstås) vara den andra högsta skyskrapan i världen. Har inte kollat upp om detta är sant, men, men...

I Chicago påbörjade vi dessutom vårt nästa äventyr, köra old Route 66! Efter en koll i våra böcker tog vi oss till en ort som heter Joliet där vi fann de första skyltarna för vår färdväg.

r 66

Ställde GPS'n mot Springfield för att ha den som stöd. När kl var 20.30 beslöt vi oss för att slå läger för natten. Hittade ett Super 8 i en ort som heter McLean, IL (står det i alla fall på visitkortet), någonstans mellan Bloomington och Springfield.

Med legendariska hälsningar!

PAJ


2011-08-07 04:26 | 1 kommentarer

6 augusti 22:00

Sitter just nu på ett hotell i Elkhart som ligger cirka 2 timmar från Chicago. Äter smörgåsar och dricker lite vin medans vi kopplar av. Ska snart gå och lägga oss. Har kört mellan kl 11:30 till 20.00 sen sa vi stopp, behöver vår vila. Har kört via Cleveland och Toledo då GPS'n visade att det var snabbaste vägen.

Andreas tankade bilen för första gången idag och han sjöng under hela tiden. Betalade cirka 350 kr för 51 liter bensin. Har hittat billigare här och vi måste ju ändå tanka...

Har hört första tornadovarningen idag och det var när vi passerade genom Ohio. Såg ingenting av det men hamnade i ett regnväder som skrämde en lite, man såg inte ens fronten på bilen.

God natt med er och sov gott! (eller god morgon för er kanske)

PAJ


2011-08-06 14:24 | 0 kommentarer

6 augusti

Så har man då varit här och sett naturens under. Men var detta verkligen allt?

IMG_2456red

 

Näää... Helt fantastiskt, otroligt, stort och vi kan garantera att man blir blöt om man så önskar. Behövdes ingen dusch tillbaka på motellet på kvällen...

IMG_2579red

Mötte Jeff och hans underbara familj på kvällen och tog en bit mat tillsammans med dem. Många minnen, många skratt.

Idag bär det vidare mot Chicago. Får se hur långt vi orkar köra då det är en bit dit.

På vägen!

PAJ


2011-08-05 15:36 | 1 kommentarer

5 augusti

Vi kom fram till Niagara igår vid 20:00. Hotellet var INTE i samma klass som det i Newark. Men, men... Vi ska ju i princip bara sova här och doften lär ju söva oss, ha ha ha... Gick en tur i närområdet efter lätt uppackning och helt plötsligt kände sig Andreas som om han nästan vore hemma ha ha ha..

 001

Nu ska vi till det STORA fallet! Återkommer med rapport senare.

Blöta hälsningar!

PAJ


2011-08-04 04:23 | 3 kommentarer

3 augusti

Vi skulle ta det lugnt idag och vila fötterna, ha ha ha... Vi skulle bara gå över gatan till "the mall" (som vissa tog bussen till...) och titta runt lite. Det var väl bara några butiker... Såg så anspråkslös ut från utsidan... Tji fick vi! Två vån med butiker så det räckte och blev över uppenbarade sig innanför dubbeldörrarna, outlets var och varannan... Så vi gick och gick och gick, igen...

Väl tillbaka till hotellet ett par timmar senare så blev det en simtur i poolen innan vi gjorde oss i ordning för middag på Red Tuesday som ligger precis bredvid hotellet. GOTT att äta en riktigt grillad biff, american style, och väldigt trevlig servitris som glömde sina arbetsuppgifter lite medans vi skrattade åt livet som förälder och alla vånder som kommer med det. Lite synd att vi inte har en kväll till att lägga där. I morgon hämtar vi bilen och börjar köra mot Niagarafallet där första vännen möter upp.

Klockan är nu 22:33 NY-time. God natt och sov gott!

PAJ


2011-08-03 05:48 | 3 kommentarer

2 augusti, 23:30

Har snabbt kommit in i tidsrytmen känns det som. Skönt! Har nu varit här i två hela dagar och vi har redan sett mycket. Det känns i fötterna om inget annat då vi har gått och gått och gått... Tunnelbanan har vi sett en del utav men då man inte känner till systemet... Men vi kände oss ändå som proffs när vi tog tåget "hem" idag.

empire

Men vad har vi då sett? Igår startade vi med Empire State för att fortsätta till Time Square via Broadway. Därifrån tog vi oss till Central Park för att hitta fontänen i filmen Förtrollad. En besvikelse! Jaqline ville se Metropolitan Museum of Art (från filmen En natt på museet) så då gick vi dit... Middag väl tillbaka på Time square innan vi letade oss fram till tåget som skulle ta oss ut till Newark International där Shuttle'n skulle hämta oss och köra oss till hotellet, vilket gick bra.

ground zero

Idag tog vi oss "bara" till Ground Zero där vi passade på att besöka ett 911-memorial-ställe som påverkade en vare sig man ville det eller inte. Så ofattbart. Efter detta tog vi oss (åter igen gåendes) ner till färjan som skulle ta oss över till Frihetsgudinnan som var som förväntad och lite till. Passade på att doppa händerna i Atlanten väl tillbaka på Manhattan igen och sen hem. I morgon blir det lugnare. Ska hålla oss i omgivningarna kring hotellet och vila fötterna...

frihet

Till fots!

PAJ


2011-08-01 01:55 | 1 kommentarer

Landade 35 min före utsatt tid, skönt för det kändes i gumpen... Förvirrad chaufför körde oss genom stan till hotellet som faktiskt ser ut som på bilderna. Trötta, frusna (pga ACn). Ska försöka fördriva tiden lite nu innan vi kan gå och lägga oss. Klockan är ju faktiskt 02.00 på natten, i Sverige då alltså, här är den 20.00.

God natt och sov gott!

PAJ


2011-07-30 15:01 | 2 kommentarer

Har nu checkat in på planet och sitter med våra boardingcards i handen. Av någon underlig anledning får vi sitta på var sin rad (vid fönster alla tre) en bit ifrån varandra. Försökte ändra men... Får hoppas på någon vänlig själ på planet i morgon.

Spenderade kvällen igår med att packa och idag har lägenheten städats av. Snart blir det middag på Promenaden så att vi slipper disk...   

Kl 10 imorgon går vi ut genom dörren för att inte komma hem förrän den 31 augusti. Vi hörs nästa gång i New York!

Ha det!

PAJ


2011-07-10 13:30 | 1 kommentarer

Bilen är bokad !!!!

bil

Nu tar det på dagarna     

Har även ordnat med djurvakt till både kaninen och undulaten som hamnar på samma adress.

Har vi glömt något nu?

Kram PAJ


2011-06-26 16:08 | 0 kommentarer

Tjena!

856351_34_b[1]  856351_36_b[1]

Idag har vi ordnat med att både boka hotell vid Niagarafallet och skickat in ESTA-ansökningarna. 

34 dagar kvar tills vi reser.

Ha det!

PAJ

 


2011-06-06 16:07 | 0 kommentarer

Hotellet i New York är BOKAT!!!

hotel 1  hotel 2 

Nu ska det bara bokas bil och hotell vid Niagarafallet...  Men vi har tid även till det... En annan dag... Det tar på orken att gå igenom och jämföra hotellen i New York. Vet ni hur många där finns?!!

Hej, hej för nu!

PAJ


2011-05-25 19:48 | 0 kommentarer

Hämtade ut passen idag. Det gick betydligt fortare än att fixa dem. Jaqlines kommentar till mitt var "Nu ser man att vi är lika varandra". Betyder det att vi båda ser ut som staffångar? Kanske alla tre...

Ha det!

PAJ


2011-05-22 14:28 | 0 kommentarer

NU ÄR DEN PÅ GÅNG!!!!      flagga

Resan är bokad och vi har varit på passpolisen och fixat pass (varför ser man alltid ut som en staffånge?). Hotell ska bokas och bil ska hyras. Tiden går fort, bara tio veckor kvar.

Mvh PAJ