Välkommen till Andreas hemsida
We are on the road again...
2011-08-29 06:28

Söndag 28 augusti, 21:30

Så har vi då rört på oss igen. Denna gång har vi styrt kosan mot San Francisco där vi kommer att spendera två nätter innan vi flyger hem till Sverige igen. Den sista veckan har gått fort med aktiviteter nästan varje dag och träffar med vänner från förr. Bilen har rullat mycket då Clovis/Fresno med omnejd är stort.

I fredags besökte vi Sun-Maid som har sin produktion precis mellan Fresno och Kingsburg. Det blev russin i alla dess sorter för hela slanten. Gott! Lunchen åt vi i Kingsburg som är en liten ort cirka 30 min från Fresno. Det som är speciellt med orten är att många svenskättlingar bor där och det märker man så fort man kommer in i orten. På huvudgatan hänger bandaroller med Välkommen med jämna mellanrum och lite varstans på väggarna hänger de svenska länsvapnen. Man kan även skymta en dalahäst på polisbilarna... (de flesta invandrade från Dalarna en gång i tiden)

På lördagen upplevde tösen och jag (Pia) gamla minnen nere på Fashion Fair där man hängde förr i tiden och shoppade. Det blev förstås en del shoppande denna gången med. Träffade än fler vänner från förr och det blev många kramkalas. Andreas "was in heaven" då han fick tillfälle att åka i en Camaro SS -68. "Mullrade gott" säger han.

Så blev det då söndag idag och dags att ta farväl av vännerna för denna gången. Åt en god frukost ute innan vi packade bilen och körde de tre timmarna till San Francisco och vårt hotell. Väl incheckade så körde vi ner i stan och tittade lite. Dimman rullade in redan vid 16-tiden så sikten var lite dålig ibland. Körde på Golden Gate bridge, både ut och in från San Francisco, men dimman var kraftig då så man såg knappt bron ens när vi körde på den.  Bättre sikt var det dock när vi körde på Lombard street som "alla andra" naturligtvis också skulle köra på vid samma tillfälle...

I morgon lämnar vi bilen och tar oss sedan ner till Fisherman's warf och är där resten av dagen. Vi får se om det blir en tur över till Alcatraz, verkar svårt att få tag på biljetter, i alla fall var det hopplöst över Internet.

Kommer att återkomma med lite mer om San Francisco och lite "värdelös" fakta så tro inte det är slutskrivet än!

We'll be back!

PAJ


1 kommentarer
Namn: Staffan
Tidpunkt: 2011-08-29 14:04
Hej! En gång på Lombard Street? Kom igen, när ni kört fem gånger för ett foto. Som aldrig blev framkallat!
S.F. kan man bara inte göra på "två nätter", men ni kan ju göra ett försök. 20 år har ju gått men Alcatraz var då värd ett besök. Inga problem med biljetter vid landgången då.
Var bor ni?

Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden: